Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Förbundsmöte 2021

En bild

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté höll förbundsmöte den 22 maj 2021, i enlighet med stadgarna 2 kap 1 §. Förbundsmötet genomfördes digitalt för första gången i förbudets historia.

Mötesprotokoll för Förbundsmötet 2021 Pdf, 3 MB, öppnas i nytt fönster.

Viktiga beslut från förbundsmötet

Förbundsmötet beslutade om en ny verksamhetsinriktning för perioden 2021–2023. Mötet valde även att uppdatera förbundsstadga samt normalstadga för SDF, bland annat gällande motionstid samt ombudsfördelning. Förbundsmötet valde även en ny styrelse, valberedning, revisor samt lekmannarevisor.

Klicka här för att läsa mer om verksamhetsinriktningen 2021-2023.
Klicka här för att gå till sidan för styrdokument.

Förbundsstyrelsens sammansättning

Åsa Llinares Norlin fick förtroende som ordförande för förbundet i två nya år, och Mathias Kemi samt Karin Olsson-Sandberg omvaldes som ledamöter i förbundsstyrelsen på fyra år. Maria Nilsson och Åsa Maria Edlund valdes in som ny ledamöter i förbundsstyrelsen på fyra år och Patrik Modin, Thomas Wilhelm, Ellis Kivi och Jan Björfeldt kvarstår i ytterligare två år. Harriet Tiderman Säfwenberg valde att inte ställa upp för omval som ledamot och tackades för sitt arbete.

Klicka här för att läsa mer om förbundsstyrelsen.

Uttalande

I samband med förbundsmötet gjorde Parasport Sverige ett uttalande som mötet ställde sig bakom. Uttalandet ”Viktigare än någonsin att påverka politiken i rätt riktning!” handlar om att parasporten och hela idrottsrörelsen fortsatt måste påverka samhället och politiken att ge bättre förutsättningar för idrotten och specifikt för personer med funktionsnedsättning.

Mer information om förbundsmötet 2021

Klicka här för att ta del av förbundsmöteshandlingarna i word-format. Word, 306.1 kB, öppnas i nytt fönster.
Klicka här för att ta del av förbundsmöteshandlingarna i pdf-format. Pdf, 1001 kB, öppnas i nytt fönster.

Klicka här för att se förbundsmötet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Uppdaterad: