Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Förbundsmöte 2023

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté höll förbundsmöte den 13 maj 2023, i enlighet med stadgarna 2 kap 1 §. Förbundsmötet genomfördes på Clarion Hotel Arlanda Airport.

Förbundsmötesprotokoll 13 maj 2023 Pdf, 5.6 MB.
Förbundsmötesprotokoll 13 maj 2023 Länk till annan webbplats.

Viktiga beslut från förbundsmötet

Förbundsmötet beslutade om en ny verksamhetsinriktning för perioden 2023–2025. Mötet valde även att uppdatera förbundsstadga samt normalstadga för SDF. Förbundsmötet valde även en ny styrelse samt två nya ledamöter.

Verksamhetsinriktningen 2023-2025
Sidan för styrdokument

Förbundsstyrelsens sammansättning

Åsa Llinares Norlin fick förtroende som ordförande för förbundet i två nya år. På mötet valdes också Thomas Wilhelm (Stockholm) och Ellis Kivi (Stockholm) om som ledamöter för ytterligare fyra år, till 2027. Och Niclas Rodhborn (Stockholm) och Rasmus Isaksson (Stockholm) valdes som nya ledamöter för fyra år, till 2027. I styrelsen sitter sedan tidigare Maria Nilsson (Göteborg), Åsa Edlund (Stockaryd), Karin Olsson-Sandberg (Stockholm) och Mathias Kemi (Vaxholm) på mandat till och med 2025.

Läs mer om förbundsstyrelsen

Uttalande

I samband med förbundsmötet gjorde Parasport Sverige ett uttalande som mötet ställde sig bakom. Uttalandet löd: ”Vi arbetar vidare under den nya visionen för förbundet som antogs under förbundsmötet: En unik kraft som förverkligar drömmar. Tillsammans med våra SDF, föreningar, idrottskommittéer och i samarbete med andra specialidrottsförbund kommer vi fortsätta och stärka vårt arbete för att skapa bästa möjliga idrottsförutsättningar för personer med funktionsnedsättning".

Publicerad:

Uppdaterad: