Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Upplägg

Inomhusmiljö, tennishall. Ledare sitter på knä och instruerar två rullstolstennisspelare, varav den ena är i förgrunden.

Välj mellan att anmäla dig till mix eller till utveckling. De flesta idrotterna arrangeras i idrottsanläggningar på Nolia Idrottscenter och boende är bokat på Scandic Umeå Syd.

Anmälan är nu stängd.

Schema

Ladda ned ett detaljerat schema för lägret (Word). Word, 510.1 kB, öppnas i nytt fönster.
Ladda ned ett detaljerat schema för lägret (PDF). Pdf, 250.3 kB.

Fredag 8/12

Mellan 16:00 och 17:45 är det ankomstregistrering på hotellet för dig som deltar på fredagens program. Här får du information om helgen och beställda profilkläder. Efter ankomstregistreringen är det inspirationsföreläsning följt av gemensam middag kl. 19:00.

Vid ankomst kan du delta i tipspromenad. Det finns frågor för hela familjen. Ni kan vinna fina priser från Toyota!

Lördag 9/12

Mellan 08:30 och 09:00 är det ankomstregistrering för dig som deltar på lördagens och söndagens program. Här får du information om helgen och beställda profilkläder. Idrottspassen avslutas kl. 18:00.

Inspirationsträff för föräldrar och anhöriga i konferenslokal Piruetten (samma byggnad som ishallarna) 14:15–15:15.

Lördag kväll, kl 17:00–18:00 hålls musikquiz för hela familjen på hotell Scandic Syd. Vi vill att ni är ca 6 stycken i varje lag. Så nu har ni chansen att samarbeta med andra från lägret. Även här kan ni vinna priser från Toyota!

Söndag 10/12

Två idrottspass hålls under dagen och sedan äter vi en gemensam lunch. Lägret avslutas kl. 13:30 på hotellet.

När deltagaranmälan stängt uppdaterar vi till ett mer detaljerat schema med tider och platser.

Transport

Har du behov av transport från tågstationen eller flygplatsen i Umeå samt mellan hotell och hallar så har vi har tillgång till personbilar och en minibuss under hela helgen.

Kontakta Stefan om du behöver hjälp med transport.

E-post: fredrik.andersson@parasport.se

Mix

För dig som vill hitta en idrott eller inte får nog av att utöva flera. Du väljer inte idrott utan utövar flera med kompetenta ledare från olika idrotter inom vald inriktning. Vid få anmälningar kan vi bli tvungna att slå ihop grupper. Den utrustning som krävs för att utöva idrotten står vi som arrangörer för. Vi reserverar oss för att storlek och modell varierar och inte alltid passar alla men detta är sällan ett problem. Har du en egen utrustning så ta gärna med den.

Utveckling

Under hela helgen utövar du en idrott som du redan är aktiv i, i syfte att fortsätta utvecklas. Den utrustning som krävs för att utöva vald idrott tar du själv med dig. Vid frågor om att låna utrustning, ta kontakt med respektive idrottsarrangör.

Lägrets ledare

Inför varje läger genomför Parasport Sverige och Sveriges Paralympiska Kommitté en insiktsutbildning för alla ledare.

Inspiritationsträff för föräldrar och anhöriga

Träffen är ett forum för föräldrar och anhöriga att mötas på plats. Här ges möjligheten att dela erfarenheter och inspireras av varandra. Vi tar bland annat upp ämnen som fysisk aktivitet och idrott i en förening. Träffen hålls på Nolia och leds av Susanne Pettersson från Parasport Sverige.

Kontakt: susanne.pettersson@parasport.se

Fredrik Andersson

Verksamhetsutvecklare