Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Vinnare 2018

Årets ledare Michael Lindgren - cykling (representerad av Leif Karlsson)

Årets ledare 2018

Michael Lindgren - cykling (representerad av Leif Karlsson)
Michael fick cyklisterna i landslaget att prestera på topp och bärga fem medaljer från VM: Två guld, två silver och ett brons. Det är fler medaljer än svenska team någonsin lyckats vinna förut. Ett resultat av hårt, medvetet och långsiktigt rekryteringsarbete som kombinerats med elitutveckling.

Årets förebild 2018 - Louise Etzner Jakobsson

Årets förebild 2018

Louise Etzner Jakobsson - dressyr
Att hitta nya mål i livet och på tävlingsbanan är en självklarhet för Louise. Hon fortsätter inte bara att säkra mästerskapsmedaljer från sadeln på Zernard med två EM-medaljer, utan har också uppfyllt en dröm. I år har hon återigen ställt upp i en Grand Prix-tävling för ryttare utan funktionsnedsättning.

Linus Karlsson och Emil Andersson - årets lag 2018

Årets lag 2018

Linus Karlsson & Emil Andersson - bordtennis
Emil och Linus tog revansch mot tuffast möjlig finalmotstånd när det gällde som mest och tog VM-guld efter finalseger mot Ukraina, de Paralympiska mästarna. Att slå tillbaka mot motståndet ett halvår efter den nesliga förlusten i Rio-finalen - visar att Emil och Linus fortsätter att leverera på topp när det gäller som mest - oavsett vem som gör motstånd.

Daniel Gustafsson - årets nykomling 2018

Årets nykomling 2018

Daniel Gustafsson - bordtennis
Daniel gjorde under 2017 sina mästerskapsdebuter i lag-VM och EM inom parabordtennisen med bravur och tog totalt ett guld, ett silver och ett brons. Resultatet visar att han trots sin ringa ålder kan hantera såväl spelet som nerverna när det gäller som mest.

Stefan Olsson och Anna Beck - årets manlige och kvinnliga idrottare 2018

Årets manlige idrottare 2018

Stefan Olsson - tennis
Stefan har länge lyst som en av de största stjärnorna på tennisens centrecourt med både singel och dubbelspel i världsklass. 2017 gav ännu mer. Stefan blev förste svensk att vinna tennisvärldens absolut finaste turnering - Wimbledon. Segern i den största av turneringar - innebar hans första Grand Slam-titel och ett stort steg framåt för svensk rullstolstennis.

Årets kvinnliga idrottare 2018

Anna Beck - cykling
Anna körde i år hem två VM-medaljer. Både ett silver i time trial och - inte minst - det historiska första svenska VM-guldet på damsidan i roadrace. Hon har under hela säsongen levererat resultat över förväntan med ett fullständigt magiskt facit som vittnar om ett guld, två silver och ett brons i världscupen.

Lovisa Danielsson - årets prestation inom special olympics 2018

Årets prestation inom Special Olympics 2018

Lovisa Danielsson - längdskidor
Lovisa har med hjälp av Special Olympics gård från utbrott och mediciner till ett aktivt liv i harmoni. Under World Winter Games 2017 tog hon guld, var en positiv lagspelare och lyfte Sverigelaget. Lovisa är ett perfekt exempel på vad Special Olympics handlar om.

Daniel Gustafsson - årets stjärnskott 2018

Årets stjärnskott 2018

Daniel Gustafsson
Årets stjärnskott delas ut av Radiosporten.

Publicerad:

Uppdaterad: