Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Vinnare 2020

Fia Fjelddahl - årets kvinnliga idrottare 2020

Årets kvinnliga idrottare - 2020

Fia Fjelddahl – Segling
Fia Fjelddahl överraskade hela seglarvärlden när hon sensationellt vann VM-brons i högsta internationella konkurrens, i ett öppet seniormästerskap för både män och kvinnor med och utan funktionsnedsättning. En prestation som sätter svensk parasegling på världskartan.

Zebastian Modin - årets manlige idrottare 2020

Årets manlige idrottare - 2020

Zebastian Modin – Längdskidor
Zebastian Modin är inte bara Sveriges utan även en av världens största internationella stjärnor. För tredje året i rad försvarade han den totala världscupen och krönte sedan säsongen med ett guld och ett silver i VM i Kanada.

Jimmy Andersson - årets prestation inom special olympics 2020

Årets prestation inom Special Olympics - 2020

Jimmy Andersson – Dressyr
Jimmy Andersson ändrade sina levnadsvanor till nyttig kost och motion, vilket tog honom hela vägen till världsspelen i Abu Dhabi. Väl där lyckades han med bedriften att vinna en silvermedalj. Jimmy storsatsar även på snöskolöpning och han fortsätter att vara en stor förebild när det kommer till kost och träning.

Daniel Ellerman - årets ledare 2020

Årets ledare - 2020

Daniel Ellermann – Bordtennis
Daniel Ellermann har skapat ett framgångsrikt landslag med både äldre rutinerade och unga hungriga spelare på ett föredömligt sätt. Vilket resulterade i rekordmånga medaljer på hemma-EM i Helsingborg. En passionerad ledare som spelarna ser upp till, respekterar och lyssnar på.

Anna-Carin Ahlquist - årets förebild 2020

Årets förebild - 2020

Anna-Carin Ahlquist – Bordtennis
I våras diagnosticerades Anna-Carin Ahlquist med bröstcancer. Trots motgången hittade hon snabbt tillbaka till formen och kunde senare vinna ett bragdartat EM-guld och säkra en plats till Paralympics. Med sin inställning och beslutsamhet är Anna-Carin en sann förebild för alla idrottare.

Nicklas Westerberg - Årets nykomling 2020

Årets nykomling - 2020

Nicklas Westerberg – Bordtennis
Nicklas Westerberg stod för en rejäl skräll när han slog ut världsettan och den regerande världsmästaren Will Bayley i kvartsfinalen i EM. 22 år gammal och med ett EM-brons i bagaget är Westerberg en av de som kommer att ta svensk bordtennis in i framtiden.

Ellinor Axelsson-Vaughn och Philip Jönsson - årets lag 2020

Årets lag - 2020

Ellinor Axelsson-Vaughn och Philip Jönsson – Sportskytte
Efter fyra år som konkurrenter i landslaget gjorde duon sitt första mästerskap tillsammans. Det visade sig vara ett vinnande koncept. Deras kombinerade styrkor ledde till ett silver på VM i Australien.


Årets stjärnskott

Årets stjärnskott - 2020

Årets stjärnskott (Radiosportens pris)

Nicklas Westerberg – Bordtennis
För genombrottet och bronset under bordtennis-EM i Helsingborg där han, på sin väg mot medaljen, besegrade den paralympiska mästaren tillika världsettan.


Jerringfondens parasportpris

Jerringfondens pris - 2020

Mälarhöjdens IK, Wida Feda och Doruk Söz
MIK Fotboll startade sin parasportverksamhet 2014 som en del av ”Fotboll för alla” och har fyra parasportlag. MIK All Stars, MIK All Starts Junior, MIK Sound Junior och MIK Sound. Syftet med lagen är att aktivera så många barn och unga som möjligt i verksamheten.


Publicerad:

Uppdaterad: