Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Träningspasset

Svenska Parasportförbundet driver sedan augusti projektet Träningspasset med finansiering från Allmänna Arvsfonden.

Målet med Träningspasset är att fler barn och unga med synnedsättning ska hitta in i idrotten. Dels genom att få digitala tips om träning och aktivitet, dels genom att öka föreningars kunskaper om personer med synnedsättning för att kunna ta emot individer i sin verksamhet på ett bra sätt.

Projektet pågår i tre år.

Vad händer i projektet?

Just nu pågår kartläggning av behov hos individer och föreningar för att projektet på bästa sätt ska kunna drivas framåt.

Workshop

Vi vill bjuda in dig som är engagerad eller aktiv i en förening med verksamhet för personer med synnedsättning till en workshop. Det är gratis att delta och vi bjuder på fika. Anmälan senast 31 maj.

Torsdag 8 juni kl.17.00–19.00 i Idrottens hus, Skansbrogatan 7, Stockholm 

Inbjudan workshop Träningspasset (word) Word, 231.9 kB.
Inbjudan workshop Träningspasset (PDF) Pdf, 98.4 kB.

Expertråd

Projektet söker personer som vill vara med i ett expertråd. Rådet har en viktig roll i att bidra med kunskap och erfarenhet som kan hjälpa övriga idrottsrörelsen. Huvudsakligen genom att ta fram metodmaterial och goda exempel. Expertrådet fungerar som bollplank för projektledaren och samlas för några möten per år. 

Inbjudan expertråd Träningspasset (word) Word, 229.2 kB.
Inbjudan expertråd Träningspasset (PDF) Pdf, 111.8 kB.

Referensgrupp

Samtidigt håller även en referensgrupp på att formas. Referensgruppen har en viktig roll i att bidra med tankar och erfarenheter, testa och utvärdera de lösningar projektet tar fram och tycka till om projektets olika mål och insatser. 

Inbjudan referensgrupp Träningspasset (word) Word, 229.1 kB.
Inbjudan referensgrupp Träningspasset (PDF) Pdf, 121.4 kB.

Kontakta gärna Josefin

Josefin Bergstrand är projektledare för Träningspasset, och vill gärna komma i kontakt med dig som antingen själv har en synnedsättning och tränar eller vill börja träna. Är du ledare i en förening och har tankar om projektets arbete får du också gärna höra av dig.

Kontakta Josefin på telefonnummer 08-699 62 28 eller josefin.bergstrand@parasport.se

Publicerad:

Uppdaterad:

Josefin Bergstrand

Projektledare Träningspasset